Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare

Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare
Trei angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei au fost arestați. O inculpată, director executiv în cadrul Direcției, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 17/12/2020, 17:42
Actualizat: 06/04/2021, 15:17

Potrivit unui comunicat al Instituției Purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de opt inculpați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acestora. Trei dintre cei opt inculpați au fost arestați. Unul dintre aceștia este director executiv al Direcției de Urbanism din Primăria Generală.

Ordonanța de inculpare

În cuprinsul ordonanței de inculpare se arată că o inculpată, director în cadrul Direcției de Urbanism a Capitalei, a înaintat procurorilor documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare.

„Trei inculpați, beneficiari reali ai patru imobile, locuințe colective situate într-o zonă construită protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1. București au efectuat lucrări fără existența unei autorizații de construcție sau cu nerespectarea acesteia.

Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia.

Pentru a scăpa de răspundere penală, doi inculpați au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului București și să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate.

O inculpată, director executiv în cadrul Direcției Urbanism – Primăria Municipiului București a înaintat urmare a solicitărilor formate de organele judiciare și Poliția Locală – Direcția de Control documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare.

Prin ordonanțele procurorului din data de 17.12.2020 a fost dispusă consemnarea sumei totale de 775.000 lei de către cei 8 inculpați în vederea dispunerii măsurii controlului judiciar pe cauțiune.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor preventive și instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual și care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în ordonanța de inculpare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cascadorie periculoasă la „Românii au Talent”. Autorul are 72 de ani
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×